چگونه از معلولان در منزل نگهداری کنیم
در هر کشوری معلول وجود دارند و جزئی از آن جامعه به حساب میآیند. آنان ممکن است یکی از اعضای خانواده ما و یا در همسایگی ما باشند و زندگی کنند که دچار نقص جسمی و یا ذهنی هستند . مراقبت و نگهداری از این افراد به عهده جامعه میباشد هرچند که کار مشکل و سختی است و گاهی از عهده یک فرد خارج است ، هر کشوری باید تدابیری در این زمینه چیده باشد تا بتواند وظیفه نگهداری از معلولان را کنترل کند. اولین و نخسین مرحله برای این کار به دست آوردن تعداد معلولان هر شهر و میزان معلولیت آنها میباشد.
معلولان مانند دیگر افراد تمام نیازها و امیدها را دارد و درک میکتد بنابراین کشور موظف است که برای افراد فرصتهای استخدامی ایجاد کند تا آنان بنا به نوع معلولیتشان بتوانند مشغول به کار شوند و استقلال پیدا کنند ، چون بنا به تحقیقات بیشترین خواستهی هر معلول داشتن استقلال میباشد که در اغلب كشورها قوانيني مبني بر الزام كارفرمايان جهت استفاده از معلولين وضع شده است. علاوه بر این برا نخستین بار کشور طرحی بنابر مراقبت از معلولان در منزل ایجاد کرده است.
چگونگی و نحوه مراقبت از معلولین در منزل
مراقبان و پرستارانی که در منزل وظیفه نگهداری از معلولان جسمی یا ذهنی را به عهده دارند باید مهارتهای ویژه و خاصی را در هنگام نگهداری از آنان به کار گیرند، زیرا اکثر این بیماران تا آخر عمر احتیاج به مراقبن و توجه ویژهای دارند. فرد پرستار موظف از از بیمار حمایت و پشتیبانی نماید و تا حد ممکن تمام نیازهای مادی و غیرمادی آنان را برطرف کند تا به این طریق باری از مشکلات آنان برداشته شود.
خصوصیات فرد معلول که پرستار باید به آن توجه کند:
- فشار روحی و روانی
- اضطراب و نگرانی
- داشتن اعتماد به نفس بسیار پایین
- ناامیدی
- افسردگی
- ترس از مسخره شدن
- پرخاشگری
- حساس و زودرنج بودن
- ...
بنابراین کسی که در منزل به مراقبت و نگهداری از این افراد میپردازد باید مهارت و توانایی بالایی داشته باشد تا بتواند برای فرد معلول آرامش روحی به جود آورد.
فرد نگهدانده معلول نباید او را دور از محیط زندگی و جامعه نگه دارد ، باید سعی کند زندگی اجتماعی به وی بدهد تا او بتواند با اجتماع و مردم ارتباط برقرار کند و با این روش اعتماد به نفس معلول تقویت شود و علاوه براین از ارتباط داشتن با دیگران ترس نداشته باشد و خجالت نکشد . پرستار معلول باید معلول را به خرید ، پارک و ... ببرد و همراره سعی کند معلول را به زندگی اجتماعی برگرداند، یکی از مهم ترین نکات نگهداری از معلول در منزل این است که ارتباط با معلول باید با احترام باشد نه با ترحم.
اکثر معلولین علاوه بر معلولیت به مشکلاتی از قبیل مشکلات قلبی و عروقی، سندروم دان، مشکلات روحی و مشکلات دیگر دچار هستند که باید نسبت به تشخیص و درمان آن اقدام کنید و داروها و لوازم مورد نیاز بیماری معلول را در منزل تهیه نمایید.
بهتر است تمام اعضای خانواده معلول اطلاعات لازم برای ارتباط با معلول را کسب کنند و همگی ارتباط درستی با وی داشته باشند تا باعث آرامش و راحتی معلول در منزل شود .
احساس اضطراب و ناراحتی در مواقع استحمام و نظافت شخصی در معلولین بسیار زیاد است و پرستار باید توجه داشته باشد که در مواقع استحمام، بیمار روز سخت و پراسترسی را نگذرانده باشد.
ساعات خواب منظم و مرتب باعث آرامش ذهنی و روحی اکثر معلولان ذهنی میشود که پرستار با تنظیم نمودن ساعت خواب معلول میتواند آسایش قابل توجهی را به معلول هدیه دهد.
همانطور که گفته شد احساس اشتغال یکی از مهمترین نیاز معلول است ، اپر شخص معلول استقلال مالی داشته باشد میتواند به کلیه خصوصیات منفی خود مانند کمبود اعتماد به نفس ، ناامیدی ، ترس از ارتباط برقرار کردن ، ترس از مسخره شدن و ... غلبه کند.
گاهی اوقات لازم است که برای راحت بودن فرد معلول از پوشک بزرگسال برای آن استفاده کنیم که تا حدودی می تواند اعتماد به نفس فرد را ارتقا دهد .
